29.6.10

Gemakkelijke pompoentaart in 10 stappen


Als je nog pompoenblokjes van vorige herfst in je diepvrieser hebt, is deze groententaart snel gemaakt.

Wat heb je nodig?
  • 1 rol blader- of kruimeldeeg
  • 600 gram pompoen
  • 200 gram feta
  • 100 gram gemalen kaas
  • 3 eieren
  • 3 sjalotten
  • plakjes tomaat
  • verse munt en tijm
  • scheut olijfolie
Werkwijze:
  1. Fruit de in ringen gesneden sjalotten in een beetje olie.
  2. Verkruimel de feta in een grote kom en voeg de pompoenblokjes, eieren, munt, tijm en peper toe.
  3. Overgiet met een scheut olijfolie en roer even.
  4. Voeg de sjalot toe.
  5. Mix het mengsel grof.
  6. Roer er de gemalen kaas door maar houd nog wat opzij om de taart straks te bestrooien.
  7. Verdeel het mengsel over het deeg.
  8. Dep de schijfjes tomaat droog met keukenrol en leg ze op de taart.
  9. Verdeel de rest van de kaas over de taart.
  10. Bak 40 minuten op 200°C in een voorverwarmde oven.
Klaar is Kees! Ook lekker om koud te eten.

1 opmerking:

[muggenbeet] zei

en als je geen 'diepvrieser' hebt? :)