31.5.09

Twintig

Een zonovergoten dag. Gekleed alsof ik een dagje zee in het vooruitzicht heb, twintig roodgelakte nagels incluis, koop ik een treinticket naar Brussel. 
Op het perron hoop ik dat de trein geen vertraging heeft hoewel ik pas over vier uren aanwezig moet zijn in de startbox. De zenuwen probeer ik onder controle te houden. Een glimlach bij de herinnering aan de paniekaanval die me deze nacht abrupt wekte. Ik zweef op adrenaline.
De trein rijdt het station binnen. Twintig mensen stappen moeizaam uit en ik sta als eerste klaar naast de deur. Een bejaarde dame verliest bij het uitstappen haar sandaal. De schoen valt op de sporen. Onmiddellijk flitst het recente incident waarbij een conducteur beide benen verloor door mijn hoofd. In een schermutseling met een bejaarde passagier viel hij tussen de trein en het perron.
"We zullen wachten tot de trein vertrokken is," zegt haar echtgenoot rustig. Hij draagt een lichtblauw hemd met korte mouwen en een rieten zonnehoed. Ze zijn zo Brits als maar kan. Het stemt me gerust. Nu hoef ik niet achter de sandaal te duiken zodat ik gewetensvol mag instappen.
Ik vind een rustig plaatsje en verzink in een Sa Ta Na Ma meditatie om de gebeurtenis van de benen uit mijn hoofd te bannen. Mijn benen zijn vandaag mijn instrumenten om twintig kilometer door de hoofdstad te hollen. Ik zal lopen voor iedereen die ik liefheb en voor alle mensen zonder benen.

10 opmerkingen:

dP zei

Maar allez gij?! Dat is zó lief en schoon. En ik geloof dat 't dus echt zo is hé.
Ge zijt een schone madame, gij. En een hele flinke madame ook natuurlijk! ;-)

Georgina zei

@dP: Merci. Inderdaad niets verzonnen in dit stukje. Ik beleef mijn emoties intens.

tijdtussendoor zei

Wat mooi en moedig ook 20 km...proficiat!

MELANCHOLIA zei

Mooi stukje reclame voor hoogsensitiviteit. Dank je wel.

chateaubrys zei

respect voor de mensen die aan die 20km beginnen!

Menck zei

Ik las je stukje in een pauze tussen twee hectische werkzaamheden door. Het heeft me rustig gemaakt.

Patrick zei

Twintig x respect omdat je de twintig hebt uitgelopen.

Patrick zei

Twintig keer "mijn respect" voor het halen van de finisch.

Patrick zei

Tiens, eerst zegt dit ding dat mijn reactie niet doorging, en nu staan er twee:-)

AnamCara zei

Mooi stukje, prachtprestatie!