1.5.09

De eend en de geit


Dat komt ervan als het geluid van je wekker een snaterende eend is. Dan droom je 's nachts dat je hopeloos een ontsnapte eend achterna rent. Het witte beestje kwettert zijn keel schor en waggelt zo snel hij kan voor je uit. Zijn tong hangt uit zijn wijd opengesperde bek. Paniek alom. Hij probeert zich door de ursusdraad te murwen maar krijgt zijn ovalen romp er niet door geperst. Hij zit klem maar je durft hem niet pakken uit schrik voor zijn bijtende snavel. Je weet immers nooit welke ziektes zo'n gevogelte herbergt. Eigenlijk moet je gewoon rustig blijven en de eend met tarwekorrels lokken. Even de poort openzetten en met de emmer vol voer schudden. Geduldig wachten tot hij komt. Maar in je droom doe je dit niet.
Nu een eend toch al het hoofdpersonage in je droom speelt, doe je er nog een geit bovenop. Een zwarte bok, veel te slim voor zijn soort. Met zijn kop opent hij alle deuren. Het schuifsysteem van de weidepoort. De klink van de achterdeur, de keuken en de living. Zelfzeker komt hij naar boven en duwt je slaapkamerdeur zachtjes open. Hij sabbelt aan je kapsel en je hoort zijn warme adem in je gehoorgang. Plots begrijp je alles.

1 opmerking:

dP zei

"Plots begrijp je alles." Eerste reactie:"Eheuh?"
Maar eigenlijk, kan ik mijn eigen zotte dromen ook vaak (enigszins) duiden en kan dus wel begrijpen dat jij het zelf wél snapt.