8.1.09

Pitten als gemakkelijk en snel vegetarisch alternatief

Je vegetarische schoonmama komt op korte termijn eten. Onmogelijk om gauw nog een vegetarische superkok te worden. Je moet immers prioriteiten stellen en eerst je huis grondig opkuisen. Of wil je moeten inbinden als ze grijnzend met haar vinger langs je vensterbank gaat en vaststelt dat er niet enkel stof ligt maar ook verdacht veel uitgedroogde pissenbedden?
Of heb je om een minder prangende reden een snel vegetarisch alternatief nodig?
Vis? Een veelgemaakte fout. Vleesvervangers uit de supermarkt? Hmmm, heel af en toe want ze zijn toch zo zout, mijnheer.

Voorzie meerdere warme en rauwe groenten en waardeer je schotel op met pitten.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Strooi er een handvol pijnboom- en pompoenpitten in. Het enige wat je moet kunnen, is ze niet laten aanbakken.
Kruiden naar keuze. Met verse peterselie, munt, tijm, basilicum kun je zelden iets fout doen. Niet bang zijn om veel verse kruiden te gebruiken. Maar wacht tot alles klaar is. Verlepte peterselie is o zo fout.

Vorige berichten met gemakkelijke vegetarische gerechtjes:

5 opmerkingen:

Patrick zei

Je zou nog zin krijgen in een experiment.

De carnivoor

Georgina zei

Patrick, heb je mijn mail ontvangen? Van dat feestje.

zapnimf zei

In zulke gevallen : "Moe, er is een nieuw restaurant in het dorp!"

De Gentse Zwijger zei

Je gaat je blog toch niet omturnen in een kookblog?
Of heeft Georgina een herscholingscursus gevolgd?
Crisis in de schoonmaaksector of zoiets?

Georgina zei

Don't panic en be patient. Hou mijn blog deze week extra in de gaten! Extra warm voer voor de romantische zieltjes is bijna klaar voor productie.