23.1.09

De zinloosheid en saaiheid van zoenen


Lawaai op straat. Geclaxoneer en een sirene. Traag openden haar ogen zich. De wereld baadde in daglicht. Hoe laat was het? Negen? Elf? Geen idee. Ze begroef haar gezicht in de vers gewassen lakens. Ze roken Robijnfris vermengd met de geur van zweet en seks. Ze had het aangenaam warm, nam een slok water en streek een haarlok uit haar gezicht.
Rechts van haar lag hij nog te slapen. Als een windluwe zomerdag op het Noordzeestrand. Ze genoot van de stilte in de kamer die hen van de stad afsneed. De stad die zich schaamteloos langs de ramen probeerde binnen te murwen. Zijn langzame, eentonige ademhaling creëerde een toestand van haast tastbare rust.
Ze ging op haar buik liggen en bekeek hem aandachtig. Zijn haar. Zijn voorhoofd. Zijn jukbeenderen en slapen. De bogen van zijn wenkbrauwen en de glooiing van zijn neus. Elk detail nam ze zorgvuldig in zich op. Haar ogen proefden elk stukje en ze dronk het beeld langzaam op. Geen fototoestel zou voldoende pixels kunnen registreren om de werkelijkheid vast te leggen. Zijn lippen waren om op te eten. Ze gloeiden nog na alsof ze net thuisgekomen waren van een feest vol begeerte. Een pasgedoofd vuur. Uit schrik hem te wekken, kuste ze zijn mond niet.
Haar vingertoppen streelden zijn dijen zacht. Bijna niet aanraken zodat de tinteling een loopje met haar hart nam. Ze stond even op om een boek te halen.
Terwijl Connie Palmen verhaalde over de zinloosheid en saaiheid van mannen zoenen, wierp ze hem een blik toe. Woordeloos fluisterde ze: "Als je straks wakker bent, zoen ik jou van onder tot boven."

13 opmerkingen:

(mw) zei

Subliem beschreven! Je woorden roepen beelden op die welhaast tastbaar zijn.

Georgina zei

Oef, ik ben dan toch niet te geeky...

(mw) zei

Ah welnee, gij. Ik ben tuk op de variatie die je serveert.

Tinne zei

Het is elke keer weer lezen met nen glimlach op mijn gezicht.

Vandepotgerukt zei

U was aan het poken?

Was getekend

tantieris zei

Mooi, mooi, mooooooi ...

tijdtussendoor zei

Heerlijk...

Bertje zei

Stop net met verbeteren, en dan is het ontspannend om hier nog eens te lezen. Echt mooi geschreven...

chateaubrys zei

Mooi geschreven!

maizenaman zei

Robijnfris met de geur van zweet en sex.
Ik zal het zeker voorstellen bij Unilever. Dat moet verkopen!

zapnimf zei

Connie Palmen kent er niks van!

Ntone zei

Oh baby! Ik krijg zin in iemand naast mij in bed!

Heidi zei

Wat mooi en gevoelig geschreven!