8.12.08

Flahaut rijmt niet voor niets op Clouseau

FLAHAUT - in stereo (cd3 - 8 december 2008)

Liefhebbers van kwaliteitshiphop kunnen sinds kort weer hun hartje ophalen. De Vlaamse hiphop-act Flahaut bracht immers net een derde virtuele cd uit. De “plaat” heet “In stereo” en is niet te koop bij Fnac of Free Record Shop. Hij kan uitsluitend gratis gedownload worden via de wijd verspreide tienerwebsite MySpace.com

Het was al van de vorige release in 2006 geleden dat Flahaut nog van zich had laten horen. Toch neemt “In stereo” de draad weer op waar die na “Of zo” en “Hoezo?” was blijven liggen. Fijne dansbare deuntjes met pompende beats en een hoog kitsch-gehalte in hun eigen moedertaal. Op “In stereo” staan vier nummers die aspecten van martial arts met elkaar gemeen hebben: ninja’s die de politieburelen aan de Phillipssite aanvallen, een eenzame bruceploitation-acteur, een mandarijn en Kosmonauten van Kung-Fu. Alles kan in het Flahaut-universum. 

Ruim 15 jaar geleden leerde ik een toffe knul kennen. Hij was een vriend en studiegenoot van mijn toenmalig lief. Met nog een handvol kameraadjes smeden we plannen om de wereld te verbeteren. Ludieke acties. De kerel in kwestie kon bovendien iedereen onder tafel praten. Liefst met een pint in de hand. Zijn verbale humor was bij tijden absurd maar taalkundig van 18 karaat.
De tijd en andere factoren dreven de vriendschappen uiteen. Verwateren zoals dat heet. Maar de wereld is klein en hij bleek een tijd lang te bloggen onder de naam mc pvc en muziek te maken onder de noemer Flahaut. Ik aarzel geen ogenblik om zijn nieuw album te helpen lanceren. Kwestie van streetcredibility. Hup, hup, doorklikken en luisteren!

8 opmerkingen:

MaggyS zei

Klinkt tof!

Bountie zei

Ik ken mc pvc ook al een aantal jaren, en ik sta ook telkens weer te kijken van de verbale capriolen ;-) En nog met een fijne beat erbij ook, downloaden die hap dus! ^_^

petra zei

Die mandarijn zingt iets over Manu Chao?!

kwerty zei

Manu Chao? Niet gehoord.

Rijmtechniekers zei

Nog nooit van gehoord..

Treden die ook af en toe op?

mc pvc zei

Flahaut heeft geen optredens gepland. We prullen graag met de software en de opnametechnieken, maar voorlopig blijft het daar bij.

Onze energie kunnen we gelukkig kwijt bij onze andere bands. Maar dat is geen "hiphop". ;-)

Georgina zei

Dank voor deze snelle duiding, mc pvc

mc pvc zei

Graag gedaan, Georgina