24.3.08

[Wijvenweek] Mijn wijvenlijf

Je moet tevreden zijn met wat je hebt. Dankbaar en zo. Dat zegt men toch. Opium voor het volk? Misschien.
Hewel, ik ben content. Het had erger gekund. Overgewicht heb ik niet meer. Vroeger wel. Zo van dat sluipend vet. Elk jaar een tweetal kilo erbij. Tot ik plots zwanger was en de weegschaal na zes maanden tilt sloeg.
Tja, ik was dan ook een te beklagen aanstaande alleenstaande moeder. Van een neger dan nog wel. Een knappe neger. Dat wel. En lief. En lekker dat die mens was. Amai. Alleen jammer dat ik hem nooit bij daglicht zag. Ik zou hem niet eens herkennen als je 10 Afrikanen op een rij zette. Sneu voor Britneyke is dat. Mais c'est la vie.
Eigenlijk wou ik gewoontjes laten weten dat die exotische mens dat niet erg vond dat ik dikskes was. Nu ja, mollig. Het is allemaal relatief. Wie bepaalt de dikheidsnorm? De BMI? De Flair? De mannequins?
Soit. Gezien mijn ermbarmelijke sociale situatie moest ik tijdens mijn zwangerschap wel aan binge-eating doen. Madeleinen met boter en choco. Bounty Family-pack om de opflakkerende honger naar de Dominicaanse te temperen. Miserable-pateekes omdat ik mij miserabel voelde. Tot de dokter aan de alarmbel trok. Gij gaat op dieet want uw suikergehalte is veel te hoog en uw gewicht neemt exponentieel toe. Je speelt met de gezondheid van je ongeboren kindje.
Alzo geschiedde. Bibi ging verstandig op dieet.
Maar helaas eist men meer van een wijvenlijf dan louter slankheid. Het mag niet te bleek zijn. Uw neus niet te groot. Uw borsten en lippen niet te klein en uw achtersteven moet aanwezig zijn doch liefst niet doorzakken. Of platgedrukt lijken. Na de push-up aan het balkon, een lift-up voor de poep. Een weelderige haardos. Maar enkel op uw schedelpan. Allemaal bedacht door slimme reclame-jongens die vals spelen met Photoshop? Bedrog op de cover? Het zal me worst wezen. Mijn lijf is van mij en als het u niet aanstaat: back off!

8 opmerkingen:

De Gentse Zwijger zei

Hier ook al?
Wat is dat hier met die wijven deze week? Een complot?
Grapje, Georgina!
Ik ben er zeker van dat lijf van jou nog best meevalt.
Niet te veel complexen hebben. Niet meedoen aan de magerzucht van al die modellen.

Interessant dit initiatief. Nu rap eens naar een paar andere 'wijvenblogs' surfen. Je bent de derde na Eve en Tantieris.

let's zepp zei

De wijvenweek begint prioritair met gejank over het ultieme wijvenlijf. Het onomstotelijke bewijs dat wijven van gelul houden?

Voor eens en altijd, listen up: wees gegroet Beth Ditto, gezegend zijt gij boven alle wijven en gezegend is de lust van uw lichaam, amen!

Voor de non-believers: http://nl.youtube.com/watch?v=poBPu8quCkk

De Gentse Zwijger zei

En by the way, Georgina, op die sleeveface zag jij er toch alles behalve dik uit!

Georgina zei

@dgz: dat is nu, maar vroeger, voor ik zwanger was...

Georgina zei

@let's zepp: Ik ben ruimdenkend, maar de looks Beth Ditto, no thx...
Haar stem daarentegen, mja.

let's zepp zei

Het is niet haar look die Beth Ditto gezegend maakt. Het is haar mind.

Zapnimf zei

Ah. Nog een die niet alles aan d'r lijf wil veranderen. Verademing!

Van De Pot Gerukt zei

Ik heb nog niet het genoegen gehad U te mogen aanschouwen. Aldus onthoud ik mij van elke commentaar.

Was getekend