26.12.07

Hot dog

Drie generaties vrouwen vierden samen kerst. Samen met hun hondje. Onder een gifgroene kunststoffen kerstboom met takken die door middel van een eenvoudige plooibeweging in de juiste positie worden gebracht. Met ballen in alle mogelijke kleuren wars van alle trends. En lampjes met een omhulsel van plastic fruit: druiven, bananen, krieken en ananas. Het was dan ook bij ons ma. Zij weet niet dat deze winter alles in het zwart moet. De ballen, de slingers, de engeltjes, de kaarsen en de halskettingen. Wat niet weet, niet deert.
Geen Frans Bauer voor ons ma. Dat is van na haar tijd. Adamo en Aznavour zorgden voor de muzikale omlijsting en onze buiken werden gevuld met zoute koekjes, garnalencoctail en gevulde kalkoen. Met als toetje een buche met veel crème fraiche. We dronken Martini's en rosé. Onze koffie werd verrijkt met amaretto.


Britney had de restjes drank in haar cola gemengd. Dat heeft ze achteraf onder dwang opgebiecht. Toen haar adem alles verklapt had. En die van Kevin ook.


Maar mijn kerstgeschenk was subliem. Niet zomaar lukraak gekocht zoals velen die zogezegd aan stress lijden door het uitzichtloze kerstshoppen. En dan uiteindelijk een boekenbon of een fles champagne kopen. Wat een luxe-probleem. Nee, ons ma had er heel goed over nagedacht. Het was dan ook een schot in de roos. Ik kreeg een pluchen Maltezerken zonder vulling maar wel met een warmwaterkruik vanbinnen. Alstublieft. Gevulde kalkoen en gevulde Maltezer. Vrolijk kerstfeest en een lekker warm bed!

Geen opmerkingen: