28.11.07

Kuisvrouwen op het werk

Kent u de naam van de kuisvrouwen op uw werk? Ja? Proficiat! Of geeft u hen een nummer, of nog erger, benoem je hen met 'die dikke', 'die lange' of 'die met haar raar kapsel'? Ach, het is menselijk. Wij doen dat ook met jullie. Jullie die het bedrijf draaiende houden. De collectieve intelligentie van de firma. Wij-groep en zij-groep. Basisbegrippen der sociologie.
Maar sommigen zijn Pierre, Fatna, Sofie of Ilse. Grijswaarden veranderen in kleur, ongeacht het kleurkanaal. Nochtans was Christophe kort van stof toen ik hem vanmorgen zag. Zeker met het verkeerde been uit bed gestapt? Hij mompelde iets onduidelijks toen ik hem mijn ochtendgroet schonk. Het klonk niet bepaald vriendelijk. Zou er thuis een haar in de boter zitten?
Een poetsvrouw kan tegen een stootje. Zeker op het werk. Ik kreeg niet eens de kans om te vragen of hij pannenkoeken wou bestellen.
Tegenwoordig wordt op respectabele blogs van trendsetters in stijgende mate aandacht aan ons besteed. Eindelijk worden allerlei dooddoeners over de producenten van properheid de kop ingedrukt. Waarvoor dank.

Geen opmerkingen: